Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker polisanmäld för förskingring

En politiker i Ljusdals kommun misstänks för förskingring.

Den politiker som är misstänkt för brottet har flera uppdrag i kommunen.

Från kommunen bekräftas att det i förra veckan gjordes en polisanmälan och att två personer stängts av från sitt arbete med lön under den interna utredningstiden som i nuläget är satt till 30 dagar.

Vad ansvarig chef känner till i nuläget handlar det åtminstone om några tusen kronor som förskingrats men hänvisar i den delen till den fortsatta utredningen.

Normalt sett ska det inte gå att stjäla på arbetsplatsen eftersom det inte ska förekomma kontantbetalning. Men i det här fallet finns det misstanke om att rutinerna inte har följts och att en penninghantering utanför regelverket öppnat för det som polisen, enligt uppgift till tidningen, i det här läget rubricerar som förskingring.

Enligt polisen finns det i nuläget få uppgifter kring vad som hänt och vilka belopp det rör sig om samt vilken inställning de misstänkta har till det som anmälan handlar om.

Ledande lokala företrädare för det parti som politikern tillhör säger att kontakt har tagits med den som är misstänkt men att det i det här läget inte är aktuellt med några åtgärder från partiets sida. Det har, enligt samma källa, heller inte talats om någon timeout.