Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker la ut bild på vårdpersonal

"Verkar finnas en del att jobba på" skrev Marcus Häggström (Mp) och twittrade en bild på vårdpersonal som röker under en förbudsskylt.

Bilden föreställer två identifierbara kvinnor i arbetskläder som röker vid uppspikad skylt där det står "Rökning förbjuden".

Är det lämpligt att du som politiker lägger ut en bild där man kan identifiera personalen?

– Jag ser inget omoraliskt i att lägga ut bilden. Om man som personerna på bilden helt uppenbart skiter i de regler som finns, så tycker jag att man kan lägga ut den.

Har du fått några kommentarer kring publiceringen av bilden?

– Det är en bekant som tagit den, och la upp den på min Facebooksida. Då blev det några kommentarer kring om det var okej att lägga ut den utan att personerna vet om det, så personen som lagt upp bilden tog bort den. Men de flesta som kommenterade skrev saker som "sanslöst!" och tyckte till om själva bilden.

Kan du förstå att folk kan reagera på den?

– Ja, jag kan förstå det. Men de smög inte direkt med sitt beteende, så jag tycker inte att det är integritetskränkande att lägga ut bilden.

På twitter ligger bilden kvar, taggad med #lgpol och #folkhälsa. Marcus Häggström har flera politiska uppdrag, han sitter både i landstingsfullmäktige, landstingstyrelsen och i Miljöpartiets regionstyrelse.

Häggström är ändå själv tveksam till att man ska förbjuda rökning inom Landstingets arbetsplatser.

– Jag tror det är svårt att få till, säger han.

Skriver