Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker kräver expertsvar om nedskrivningar

En majoritet av partier i Ljusdals kommun kräver att kommunstyrelsen den 6 oktober får expertsvar kring hur nedskrivningar får göras.

Från oppositionens sida har kritiken stundtals varit hård över hur Ljusdals kommun de senaste åren har gjort nedskrivningar för att minska resultatet i bokföringen.

Detta trots att Rådet för kommunal redovisning skriver att en prövning av nedskrivningsbehovet ska ske på objektiva grunder och på ett konsekvent sätt över tiden.

Nu kräver alla oppositionspartier i kommunen plus SRD att man på kommunstyrelsen den 6 oktober får information av Torbjörn Tageson, docent, forskare och ledamot av Rådet för kommunal redovisning, om nedskrivningsreglerna.

– Det är många ärenden och tveksamt om vi hinner. Men informationen är viktig och bör tas vid senare tillfälle om det inte går nu, säger kommunalrådet Roland Bäckman (S).