Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker känner sig stoppad från skolbesök

Oppositionsrådet Ingvar Persson (M) känner sig stoppad av kommunens för- och grundskolechef, i samband med ett planerat studiebesök på en skola.

Skolfrågorna är högaktuella i Bollnäs kommun just nu, när politikerna ska besluta om vilka skolor som det ska satsas på i fortsättningen. Och det är bakgrunden till att Ingvar Persson – som inte är skolpolitiker, men sitter i kommunstyrelsen och fullmäktige – nyligen planerade besök på flera av skolorna utanför Bollnäs tätort.

- Jag hann prata med två rektorer, som båda var positiva, säger han. Men efter att jag varit bortrest på semester en vecka blev jag uppringd av den ena, som sa att för- och grundskolechefen Eva Eklund tyckte att det var olämpligt att träffa mig. Så då ställde vi in det tills vidare.

Det andra inbokade besöket blev av:

- Det är ju rena Sovjet-modellen att försöka hindra en politiker att sätta sig in i aktuella frågor. Det är ju det vi brukar bli anklagade för att inte göra.

Eva Eklunds version av händelseförloppet är inte riktigt densamma:

- Det var de två uppringda rektorerna som tog upp den här frågan på en rektorsträff. Båda tyckte det var lite konstigt att en politiker ringde och ville komma till skolan – och ville veta hur de skulle ställa sig. Mitt besked var att det här är ett dilemma på flera plan, bland annat är frågan hur många politiker som ska tas emot och hur mycket av sin arbetstid som personalen ska lägga på det.