Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker kallar asylsökande för apor

De asylsökande som bor på Kilafors herrgård är apor. Det anser Jeanette Norling, ersättare i Bollnäs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

Kilaforsbon Jeanette Norling gjorde förra veckan ett rasistiskt inlägg på sin egen facebooksida där hon bland annat kallar de asylsökande som bor på Kilafors herrgård för småapor.

Hon blev i våras ersättare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Bollnäs när Nils Furuskog avsade sig sitt uppdrag och ersättaren Kjell Larsson blev ordinarie ledamot i fullmäktige. Sverigedemokraterna lät inte Jeanette Norling vara med på deras slutgiltiga valsedel till valet 2014 , men hon fick ändå tre personröster.

Hon var också ordinarie ledamot i fullmäktige från våren 2013 fram till valet hösten 2014. Då ersatte hon sin make Pär Norling som blev utesluten ur Sverigedemokraterna för att han i en intervju sa att islam borde förbjudas.

Läs också – SD: Jeanette Norling är portad

Jeanette Norling står för att hon har skrivit inlägget och anser att det inte är rasistiskt. Hon säger att det är okej att skriva så, eftersom hon upplever att de asylsökande kommer till hennes gård för att rekognosera om det finns något där att stjäla.

Hör också:

Norling säga att asylsökande halalslaktar husdjur. Publicerades 9.00.

Politikern hotar reportern. Publicerades 11.00

Ledare: "Rasister i SD? Nämen..."