Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker i rätten för smitningsolycka

Taxiföraren och politikern körde om en annan bil före ett övergångsställe. Han anklagas också för att ha stött i den andra bilen och åkt därifrån.

På onsdagen hölls rättegången i Hudiksvalls tingsrätt. Anders Bengtsson, Hudiksvall, är åtalad för otillåten omkörning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Han är taxiförare och moderat andre vice ordförande i Norrhälsinglands miljö- och räddningsnämnd. Det är en kommunal nämnd som bland mycket annat har ansvar för arbetet med att förebygga olyckor.

Nu vill åklagaren att Bengtsson döms till dagsböter för en händelse på Hamngatan under julskyltningen i Hudiksvall i fjol. En annan bil blev då omkörd av Anders Bengtssons taxi före övergångsstället vid Käppuddsgatan.

– Han pressar sig förbi mig och kör in i mig. Man hör ett skrapljud och så kränger bilen till våldsamt. Sedan gasar han på och sticker iväg, berättade föraren inför rätten.

Anders Bengtsson nekade till smitning och hävdade att han inte uppfattat någon sammanstötning. Försvarsadvokaten Tord Krokström konstaterade att hans klient varit oaktsam som kört om före övergångsstället. Däremot ansåg han det osannolikt att han medvetet skulle lämna en olycksplats med tanke på att Anders Bengtssons namn står på fordonet.

Hudiksvalls tingsrätt meddelar domen den 14 september.

Läs mer om rättegången i torsdagens HT