Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisrazzia mot Halloweenfest

(UPPDATERAD KL.17:40) Under lördagskvällen genomförde polisen i norra Gävleborg tillsammans med enheter från övriga länet en razzia mot en Halloweenfest i Hudiksvall.

I början av veckan hade polisen fått tips om att en fest skulle äga rum utanför stan i sydöstra delen av Hudiksvall och att flertalet av besökarna kunde vara påverkade av narkotika.
Ungdomarna var i åldrarna 17-22 och det var ett 40-tal gäster totalt på festen.
Polisen inledde med en husrannsakan hos arrangörerna som är två män i tjugoårsåldern. I lägenheten fanns de båda arrangörerna och ytterligare två personer som nu är misstänkta för brukande och innehav.
Under kvällen genomfördes husrannsakan på festen och ett stort antal fordonskontroller. Vid dessa kontroller blev flera personer misstänkta för brukande av narkotika.
Totalt rapporterades nio fall av brott mot narkotikastrafflagen. Ett av dessa var ett drograttfylleri. Även en mindre mängd hasch och tabletter togs i beslag.
– Det var små mängder, så ingen är misstänkt för försäljning, utan det handlar troligen om eget bruk, säger Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande enheten, polisområde norra Gävleborg.
Ett huvudsyfte med insatsen var att hitta förstagångsanvändare eller ungdomar som inte är kända av polisen sedan tidigare. Sju av de nio misstänkta är inte tidigare kända. De flesta av gästerna var från Hudiksvall, bland de nio misstänkta var två Bollnäsbor och resterande från Hudiksvall.
Totalt jobbade 15 poliser med razzian under lördagskvällen.
– Det var tillfredsställande, på så sätt kan man prata om en lyckad insats. Det primära är nu att de får vårdinsatser snabbt, säger Josef Wiklund.
Socialtjänsten kommer att få kopior av polisanmälningarna på måndag, och att ungdomarna kommer att erbjudas någon form av vård, till exempel kontraktsvård.
Påföljden för den här typen av brott är vanligtvis dagsböter.