Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Polisparken" ska få ett lyft

Till hösten sätter Gata/Park ner spadarna i marken bredvid polisstationen. Den nuvarande parken ska få ett ansiktslyft.

Hur den ska utformas får Ljusdalsborna själva bestämma.

– I dag är parken inte så trevlig och de flesta bara passerar genom den, säger Emma Nordebo Snygg, enhetsansvarig på Gata Park.

Det var det som fick förvaltningen att nu göra en kraftansträngning för att snygga till parken och göra den mer attraktiv för invånarna.

– Vi har inte dragit några streck med pennan än utan vi är nyfikna på vad allmänheten tycker innan vi gör något, säger Emma Nordebo Snygg.

Vad kommer att göras med parken?

– Vi ska se över vegetationen i parken. Vilka träd som ska vara kvar och inte. Och vi kommer se över sittplatser och gångpassager för att få en struktur på parken, säger Emma Nordebo Snygg.

Gata/Park har nu lagt ut en enkät på kommunens hemsida där invånarna själva får svara på vad de tycker ska göras och svaren kommer sedan att utvärderas. Till hösten sätts det första spadtaget och våren 2015 kommer parken att invigas.

– Vi har redan tjuvstartat med att flytta en lind från Postplanen till parken, berättar Emma Nordebo Snygg.

När allt är klart kanske även parken får ett eget namn, precis som de andra parkerna i Ljusdal.