Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polislöner måste lämnas ut

Polismyndigheten gjorde fel när en polis från Hudiksvall inte fick veta vilka kollegornas löner. Polismannen ville jämföra lönerna inom polismyndigheten i Gävleborg och bad att få se lönelistorna. Nu ger kammarrätten honom tillgång till löneuppgifterna, men med vissa förbehåll.

I slutet av januari i år beslutade rättschefen Benny Ericsson att avslå begäran och refererade till sekretesslagen som stöd för beslutet.

Att lämna ut en förteckning med de begärda uppgifterna kan medföra skada för landets försvar eller på annat sätt vålla skada för rikets säkerhet, hävdar rättschefen i beslutet.

Polismannen överklagade beslutet och har i allt väsentligt fått rätt. Kammarrätten konstaterar att listan innehåller känsliga uppgifter som inte får lämnas ut. Däremot ska löneuppgifterna lämnas ut.