Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisledningen i länet måste ta kritik på allvar

Låg bemanning och hårt arbete, ska det verkligen vara så att man ställer kraven på dem som jobbar hårdast i verksamheten och ger dem en mycket låg lön?

Samtidigt ökar kraven ständigt genom nya system som gör att arbetet tar ännu längre tid. Statusen på att arbeta ute bland människor på gator och torg, dag som natt är låg! Varför? Jo, det är obekvämt med krogstängningar och berusade personer, man blir utsatt för våld i olika former, Drogproblematik samt våld i nära relation, hantera psykisk sjuka människor samt trafiksituationer i dess anslutning.

Det verkar som om det blivit fult att arbeta ute bland samhällsmedborgarna och fint att sitta på kontor.

Detta är inte vad skattebetalarna eller riksdag och regering kräver. Är det så att polisledningen i Gävleborg gör som den vill och inte följer riktlinjerna? Gäller detta även i övriga Sverige?

Se till att poliser som gör nytta också tjänar rimligt med pengar.

Hur är det möjligt att förtroendevalda representanter utsedda av oss poliser får stå i skamvrån när ledningen tar beslut? Arbetsgivaren stänger dörren inför stora beslut trots ingångna samarbetsavtal. Hur ska man då kunna engagera medarbetare inom organisationen?

Låt facket vara med som aktiv part i alla sammanhang, sluta besluta ensidigt.

Skrämmande fakta gällande bemanning BF Norra (Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig) Vid många tillfällen håller två poliser i en radiobil tre hela kommuner. Är det verkligen rimligt när man är 70 poliser eller fler mellan klockan 8–16 i samma område. Även detta är ett arbetsmiljöproblem gällande säkerheten i yttre tjänst när nästa patrull kanske är 13 mil bort eller längre när det händer oförutsedda saker.

Detta bör få lokala kommunpolitiker att reagera eftersom resultatet är ökad skadegörelse och våld som i sin tur leder till ökade kostnaderna för kommunerna.

Se även över skillnaderna mellan Hälsingland och Gästrikland gällande bemanning, yta, invånarantal och antalet poliser/patruller. Inte som nu placera allt folk i Gävle.

Jag känner alltför väl igen mig i de nya duktiga och effektiva poliser som jobbar stenhårt för att hålla gator och torg säkra från brottslighet, dag som natt trots mycket låg bemanning och skamligt låg lön.

De är engagerade och vill så väl, tyvärr syns deras prestationer inte i statistiken och blir därför inte uppmärksammade i organisationen och inför de otroligt många cheferna på kontoret. Trots detta så är det deras goda arbete ute bland samhällsmedborgarna som är det sanna resultatet i samhället och endast deras förtjänst.

Man måste öka statusen på ordningspolisen som verkar ute bland samhällsmedborgarna.

Ge dem ett risktillägg på 5 000 kronor i månaden – det är de värda.

Gävleborgspolisen den modernaste myndigheten i Sverige?

Ja – effektivast och billigast – bästa kvalité till lägsta pris.

Anonym polis med 30 års tjänst

Jobbar nu på kontoret som tur är

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel