Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliskontroll avslöjade inbrottstjuv

Nu döms en man till sju månaders fängelse för flera inbrott.

För en månad sedan hade polisen en trafikkontroll i Söderhamn. En bil vände och körde från kontrollplatsen men stoppades efter en biljakt. I bilen fanns bland annat smycken, en dator, en mobiltelefon och en motorsåg som stulits vid ett bostadsinbrott i Flor och ur förråd på Flygstaden.

Polisen grep en Bollnäsbo i 30-årsåldern som suttit i bilen. Nu döms han för grov stöld och stöld. Han döms även för två fall av grov olovlig körning.

Gävle tingsrätt dömer mannen till sju månaders fängelse. Det plussas på med två månader från ett tidigare straff som han frigetts villkorligt ifrån.

Han ska betala 54 000 kronor i skadestånd till de drabbade. Den största delen utgör ersättning för uppbrutna förrådsdörrar på Flygstaden. Han blir även av med en bil som han kört, trots att han saknade giltigt körkort.