Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt slutade i diket

Strax efter middagstid på onsdagen skulle en polispatrull stoppa en misstänkt bil i höjd med Vallsta efter riksväg 83. Men föraren vägrade stanna och i hög fart tog patrullen upp jakten på den flyende bilen.

Jakten gick norrut och den misstänkte svängde av längs gamla riksvägen genom Undersvik. Strax norr om Undersviks kyrka kunde han inte längre hantera bilen utan gled ner i ett dike.

När polisen kom fram var föraren försvunnen, men tack vare spår i snön fortsatte de jakten. De kunde också snabbt gripa honom inte långt därifrån.

Föraren visade sig vara en gammal bekanting för polisen, en 28-årig Söderhamnare. Han hade inget körkort och verkade dessutom vara påverkad.

Polisen tog prover och mannen misstänks nu för olaga körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott.