Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt i Sandarne

(Uppdaterad klockan 21.00) Polis tvingades avbryta jakt på smitare efter farlig färd genom bostadsområden.

En bilförare körde rakt genom en poliskontroll i Ljusne under måndagseftermiddagen. Polisen tog upp jakten, men tvingades avbryta eftersom fordonet framfördes vingligt och i hög fart genom bostadsområden i Sandarne.

Vid en rutinkontroll av körkort och nykterhet i Ljusne under måndagseftermiddagen vägrade en svart Volvo att stanna. Polisen tog upp jakten som stundtals gick i hög hastighet. I Sandarne, där hastighetsbegränsningen är 50 kilometer i timmen, körde föraren av Volvon i 80. Poliserna valde då att avbryta jakten.

– Poliserna uppfattade det som att föraren körde vingligt, och med risk att föraren eller någon utomstående skulle skadas valde de att avbryta jakten. Hade det varit en enslig väg hade de kanske fortsatt, men nu valde de att avbryta eftersom man inte vet hur allvarligt brott föraren begått, säger vakthavande befäl Max Forsström.

Polisen hade noterat bilens registreringsnummer och fann en stund senare både bilen och den manliga föraren.

Han är nu misstänkt för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt att inte ha stannat på polismans tecken. Bilnycklarna är omhändertagna.