Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt efter fyrhjuling på Hornslandet – polisen bordade stulen båt

Två män greps under torsdagen ute på Hornslandet, misstänkta för att bland annat ha stulit en båt och en fyrhjuling.
Polisen jagade först ifatt den ene mannen som flydde på den stulna fyrhjulingen – och tog hjälp av en båtägare för att gripa den andre.

Det var klockan 8.27 som polisen larmades av en person som fått sin fyrhjuling stulen ute på Hornslandet utanför Hudiksvall. Personen tog själv upp jakten efter fordonstjuven innan han lämnade över till polisen.

Polisjakten tog sedan slut vid ett järnvägsspår.

– Han tänkte lura polisen genom att svänga av uppe på järnvägsspåret, men han klarade inte av att svänga så tvärt i den hastigheten. Fyrhjulingen välte och mannen ramlade av, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

En man i 40-årsåldern från Sundsvall greps. Han är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, misstänkt drograttfylla, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och för att ej ha stannat på polismans tecken.

– Efter att han gripits fick vi reda på att han kom från en båt ute på Hölick som körde fram och tillbaka där ute. Då började vi fatta misstankar om att den också var stulen, säger Sven-Erik Hammar.

Fyra patruller larmades till platsen. En patrull tog sig till båten på ett lite annorlunda sätt.

– De fick lift av en båtägare som körde ikapp båten och så bordades den.

Kustbevakningen var i Härnösand och kunde därför inte hjälpa till.

Det visade sig att det var en båt värd uppemot 150 000 kronor som stulits uppe i Sundsvall. Mannen i båten, i 40-årsåldern från Sundsvall, greps misstänkt för stölden. Båten drogs till land och ägaren, som inte visste att båten var borta, underrättades.