Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishundar sattes in i sökandet

Under tisdagsförmiddagen inledde Gävleborgs hundgrupp sökandet efter försvunna Sven Johansson.

Sven Johansson, 82 år, anmäldes försvunnen i fredags. Han bor på Enrisets servicehus, där han senast sågs äta frukost i onsdags.

Klockan tio på tisdagsförmiddagen skickades Gävleborgspolisens hundgrupp till Söderhamn. Med fem hundar med hundförare började man söka av bland annat Västra berget, där Sven Johansson pratat om att plocka svamp eller bär.

Jörgen Mattsson, med 22 års erfarenhet som hundförare, berättar att hundarna inte letar spår på marken utan vittring av människa i luften. Det kan därför bli lite komplicerat när man söker av ett område som Västra berget där många är ute och promenerar.

- Om det är någon ute och går så får vi plocka den och sedan börja om, säger Jörgen Mattsson.

Han säger att en hundförare helst ser att personer inte beger sig ut i området och letar den försvunne, även om han förstår att man bara vill hjälpa till. Om fler har varit ute i området kommer fler lukter att finnas, och det försvårar ytterligare för hundarna.

Sökandet efter Sven Johansson gav inget resultat under tisdagen. Men hundpatrullerna fortsätter att söka i nya områden under onsdagen.