Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisförhör efter ännu ett villainbrott

Inbrottstjuvar härjade i Ljusne under tisdagsmorgonen. Polisen tog senare under dagen in tre personer på förhör.

klockan 09.15 vaknade en man i Ljusne av att någon befann sig i nedervåningen i huset. När han undersökte vad som hände så såg han tre manspersoner springa från huset och vidare mot Buntvägen. Mannen ringde polisen som redan var på väg. En halvtimme tidigare, 08.40-08.48 hade nämligen en villaägare på Sliparvägen, som ligger på andra sidan länsväg 583 från Buntvägen, stoppat ett inbrottsförsök.

Fastighetsägaren såg 3-4 personer komma in på tomten och börja bryta på ett av ytterfönstren innan han skrämde dem på flykten.

Söderhamnspolisen tog senare under tisdagseftermiddagen in tre personer på förhör om villainbrotten. Det är ännu oklart vad förhören gett för resultat.

Flera villaägare i Ljusne har sedan i vintras drabbats av inbrott och inbrottsförsök. För en månad sedan stals flera guldföremål vid ett inbrott på Propsvägen. På Sliparvägen avbröts ett villainbrott av väktare. när polishund följde flyktvägen slutade spåren vid länsvägen, precis som under tisdagen.

Även i centrala Söderhamn har flera villaägare drabbats av stölder genom inbrott. De har blivit alltmer vågade och de senaste veckorna drabbat villor som ligger mitt i bostadsområden.