Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisflyg sätts in i sökandet

(Uppdaterad fredag kl 07.35) Polisflyg från Stockholm är på väg till Bjuråker för att hjälpa till i sökandet efter 70-åringen som är försvunnen sedan torsdagseftermiddagen.

Under torsdagskvällen och och under natten tillfredagen har poliser med hundar samt civila räddningshundar sökt den försvunna 70-åringen vid Hedåssjön, mellan Bjuråker och Gunnarsbo.

Mannen, som är i 70-årsåldern och från trakten, skulle ut och plocka svamp. Han gav sig iväg vid 14.30-tiden och skulle åka båt över Hedåssjön till sitt svampställe. När han inte kom tillbaka larmade frun räddningstjänsten.

Mannens båt hittades drivande på sjön. Räddningspersonal sökte längs stränderna, polis sökte med hund runt sjön och en värmekamera var på plats 22-tiden. Sex man ur räddningstjänsten var också på plats under natten fram till klockan 03:00.

- Nu på fredagsmorgonen håller vi på att dra ihop ett nytt sökpådrag. Polisflyg är på väg från Stockholm och vi kommer att ha specialtränade hundar med i sökandet. Vi kommer att fortsätta att söka vid sjön och dess närhet, berättar Josef Wiklund vid Hudiksvallspolisen.