Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser vittnade mot rattfull mopedist

Nu döms mannen för mopedfärden genom centrala Hudiksvall.

I augusti i fjol fick två poliser syn på en man som de sett berusad tidigare under kvällen och som nu satt på en moped och körde iväg. Enligt poliserna körde han mot enkelriktat i centrala Hudiksvall och rakt igenom korsningar utan att ha uppsikt till höger och vänster. En av poliserna uppgav att mannen vinglade under körningen.

Poliserna kände till mannens hemadress och åkte dit. Efter en kort stund hörde de en moped och såg sedan mannen komma med en hjälm i handen. Han hade 1,46 promille alkohol i blodet och hävdade att han inte alls kört fordonet utan bara hämtat hjälmen hos en kompis.

Hudiksvalls tingsrätt tror dock på polisernas uppgifter och dömer mopedisten för grovt rattfylleri. Han fälls också för rattfylleri och olovlig körning under en mopedfärd två månader tidigare. Hudikbon döms till skyddstillsyn med en föreskrift om att genomgå ett påverkansprogram om alkohol- och drogproblem.