Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser borde söka andra jobb

Äntligen har jag fått information om varför jag aldrig ser en polis ute på våra gator – gående/cyklande – jämför i Göteborg.

Naturligtvis förstår jag att välja yrke är ju enkelt, när, att vara mörkrädd är ett giltigt skäl att inte sköta sitt jobb efter mörkrets inbrott. Åkte efter E 45 för någon vecka sedan med mc, och blev ständigt omkörd av bilister (läskunninga eller ej) som struntade totalt i gällande hastighetsbestämmelser. Vi blev till och med omkörda av bilar med tungt lastade släpvagnar, som vars förare gjorde obscena gester åt mig, eftersom jag inte "vräkte" mig ner i diket för att släppa fram fartdårarna.

Polisen är som Fantomen, alla har hört talas om denne, men aldrig sett honom/henne (polisen alltså). Mörkrädda och risken att ta någon "släkting" för överträdelser, tja det finns säkert tusen skäl till varför våra "sheriffer" inte sköter sitt jobb, som vi alla skattebetalare avlönar dem för.

Ge mig sex månader, så ska jag organisera om poliskåren att bli effektiv, även de som är mörkrädda.

Tänk om personalen på SJ och flygbolagen skulle gå på semester vid jul/nyår/påsk, vilket ramaskri det skulle bli. Polisen tar semester vid tidpunkter när det är som mest brottslighet, mest trafik, det vill säga på sommaren. De poliser som inte gillar att jobba när de bäst behövs, byt jobb, ingen saknar er ändå.

Yngve

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel