Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens senaste anmälningar

Sönderskurna flagglinor, stulna telefoner och narkotikabrott. Här kan ni läsa de senaste anmälningarna från Söderhamns kommun.

Stal speglar från parkerad bil
En person som parkerat sin Volvo vid Ulrika Eleonora kyrka fick den 25 mars sina yttre backspeglar stulna från bilen. Backspeglarna värderas till 1 000 kronor.

Berusad hade narkotika på sig
Under torsdagseftermiddagen den 27 mars omhändertogs en berusad man i 18-årsåldern och medtogs av en patrull till polishuset. Vid avvisitation av mannen anträffades preparat som misstänks vara narkotikaklassade. Mannen misstänks nu för ringa narkotikabrott.

Krossade displayer
Två dieselpumpar på Lockmyravägen utsattes någon gång mellan söndag och måndag för skadegörelse. Vid skadegörelsen ska displayer till ett värde av 7 000 kronor ha krossats.

Telefon försvann vid loppisbesök
Under ett besök på Röda Korsets loppis kände en kvinna hur någon rörde den handväska som kvinnan hade hängandes på sin axel.

När kvinnan vände sig om stod en man i 30-årsåldern bakom henne. Hon ifrågasatte vad mannen gjorde men han svarade avvärjande och lämnade kort därefter butiken. När kvinnan senare skulle ta fram sin mobiltelefon ur handväskan upptäckte hon att den saknades.

Borrmaskiner stals vid inbrott
Två anmälningar om förrådsinbrott har inkommit till polisen. Stölderna, som upptäcktes i helgen, ska ha skett i olika förråd i en flerfamiljsfastighet på Trädgårdsgatan.

I de båda fallen ska hänglås till källarförråden ha brutits eller klippts upp. Exakt hur mycket som har stulits från förvaringsutrymmena var vid anmälningstillfällena osäkert men ur det ena förrådet saknas bland annat två borrmaskiner, en väska och en mc-hjälm.

Sovande man blev av med mobiltelefon
Under en tågresa mellan Stockholm och Söderhamn ska en man i 35-årsåldern ha utsatts för en stöld. Efter det att mannen somnat ska någon ha varit framme och stulit den mobiltelefon som mannen förvarade i sin bröstficka. Stölden sa ha inträffat natten mellan den 28 och 29 mars.

Klippte upp staket och stal plastdunk
Genom att klippa upp ett hål i ett staket tog sig objudna gäster in på ett inhägnat område i Källskär. När tjuven eller tjuvarna inte lyckades bryta sig in i en uppställd manskapsbod ska man i stället ha tagit sig in i en buss på samma område och där stulit en plastdunk.

Skar av flagglinor
Ett företag på Växelgatan utsattes för skadegörelse sedan någon ska ha skurit av linorna till de tre flaggstänger som står utanför företaget. När anställda upptäckte skadegörelsen låg flaggorna kvar på backen. Enligt uppgift i polisanmälan kommer det kosta företaget närmare 6 000 kronor att ersätta skadegörelsen.