Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens senaste anmälningar: 2 000 liter diesel stulen och två fall av ofredanden

Här nedan är några av polisens senaste anmälningar som kommit in i Hudiksvall.

Två tankar som har stått i närheten av Ängebo har tömts på diesel. Stölden upptäcktes på måndagen och har skett någon gång mellan torsdag och måndag. Ungefär 2 000 liter diesel saknas efter händelsen.

När personal kom till uppställningsplatsen av maskinerna på måndagsmorgonen upptäckte de att en väghyvel var flyttad. I en annan maskin hade gärningsmännen brutit sig in och stulit en komradio. Dieseltankarna hade varit låsta, men det syns inga spår på tankarna, så det är oklart hur gärningsmännen kommit över dieseln.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brotten.

Läs också: Försökte stjäla diesel - körde i diket efter 7 mils biljakt

Polisen utreder två fall av ofredanden som ska ha skett under lördagen i centrala Hudiksvall. En man och en kvinna i 25-årsåldern är misstänkta för ofredande av en kvinna i samma ålder.

Mannen misstänks ha slängt en kopp kaffe på kvinnan. Den misstänkta kvinnan ska enligt anmälan ha dragit och puttat på målsägaren. Enligt polisen har det vid tidigare tillfällen varit bråk mellan de tre personerna.

Läs också: Man som ringer på dörren anmäls för ofredande

Det har kommit in flera anmälningar om skadegörelse.

En bakruta på en bil som stått parkerad i centrala Hudiksvall har blivit sönderslagen. Skadegörelsen har skett någon gång mellan tisdag eftermiddag och onsdag morgon.Polisen har ingen misstänkt för brottet.

Flera bilar i Näsviken har utsatts för skadegörelse. I slutet av oktober ska tre bilar ha fått rutorna sönderslagna och det har klottrats på bilarna. Polisen har ingen misstänkt för skadegörelsen.

Någon har slagit sönder en fönsterruta på ett hus i Saltvik. Målsägaren trodde först att det hade varit inbrott i huset. Men efter en genomgång av huset verkar det enligt polisen som om ingen har brutit sig in. Inte heller i det här fallet har polisen någon misstänkt.

Läs också: Bilägare fick rutorna spräckta både fram och bak

På onsdagskvällen stannade en busschaufför sin buss i Njutånger efter att han upptäckte att några ungdomar verkade ha haft sönder säten.

När han påbörjade sitt pass hade han kontrollerat bussen och inte sett några skador. När han körde så såg han i backspegeln att ungdomarna höll på med något och att det såg ut som om det låg papper på golvet. Senare insåg chauffören att det var stoppning till sätena som låg på golvet. Han stannar bussen och konfronterar ungdomarna, men ingen tar på sig skadegörelsen.

Polisen har nu fått in en anmälan om skadegörelse och ska utreda händelsen.