Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens presskonferens om försvunna Tova – vi sände live

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

På tisdagseftermiddagen hölls en presskonferens där polis och åklagare bekräftade att den döda kropp som hittats i en sjö utanför Sörforsa är Tova Moberg. Polisen slog även fast att kroppen utsatts för våld.

Det var en fullsatt sal på Hudiksvalls kommunhus när polis och åklagare höll presskonferens angående 19-åriga Tova Mobergs försvinnande.

Polisens presstalesman Christer Nordström var märkbart tagen när han bekräftade dödsfallet.

– Det är med stor sorg som vi meddelar att det är Tova Moberg som man funnit.

TV: Hör polisens åklagare Ulf Back om de misstänkta och kopplingarna till Tova

Åklagaren Ulf Back slog vid pressträffen fast att Tovas kropp visade tecken på yttre våld – något som har gjort att man nu inlett en utredning om mord.

– Min bedömning är att hon bragts om livet. Men hur hon bragts om livet är för tidigt att säga, berättar han.

Tova Mobergs kropp hittades av polisen i en sjö i anslutning till den fastighet där en enorm sökinsats har pågått de senaste dagarna.

Tre personer sitter för tillfället anhållna, till en början på sannolika skäl misstänkta för människorov, men samtliga kommer nu att delges misstanke gällande mord.

Enligt åklagare Ulf Back är de tre misstänkta gärningsmännen bekanta med Tova Moberg, men han vill inte gå närmare in på vilken relation de misstänka har haft med offret.

– Det finns uppgifter som knyter dem till varandra, och det finns också en koppling mellan fastigheten och de misstänkta personerna, säger Ulf Back.

De tre misstänkta, tre män i 20-årsåldern , är samtliga från Hudiksvalls kommun. Några fler misstänkta i fallet kring Tova Mobergs död ska inte finnas i nuläget enligt polisen.

Männen har i förhör sagt att de förnekar brott.

TV: Hör polisens presstalesman Christer Nordström om de misstänkta och fyndet

Åklagare Christer Sammens, som nu kommer att ta över utredningen, vill för närvarande inte gå in på hur han ser på ansvarsfördelning mellan de tre misstänkta i de händelser som ledde fram till Tova Mobergs död.

Senast på torsdag kommer Christer Sammens att ta ställning till häktning.

TV: Så här säger kriminalinspektör Ola Wikberg om utredningen

Läs mer:

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter försvunna Tova

Plus: Misstänkt förnekar brott i förhör – åklagaren: "Det är ett pågående människorov"

Plus: Gymnasiechefen om Tova Moberg: "Vi saknar en ung medarbetare"