Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vill ha tips om man som ringer till äldre

Flera personer som är födda på 1940-talet eller tidigare har blivit kontaktade av en man som vill komma hem till dem. Polisen vill ha kontakt med de som har blivit uppringda.

Polisen har under de senaste dagarna fått flera tips om att en man har ringt, låtsas som att han är bekant med dem han pratar med och försökt bli hembjuden.

– Så vitt vi vet är det ännu ingen som har bjudit hem den här mannen, men vi tror att han har ringt till många som inte har kontaktat oss än, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

– Vi är jätteangelägna om att folk hör av sig till oss om den här mannen ringer.

Enligt Mikael Hedström har mannen riktat in sig på personer som är födda på 1940-talet eller tidigare och han har gjort efterforskningar om dem innan han ringer.

En av de som blivit uppringda är en kvinna i 80-årsåldern som bor i en by utanför Hudiksvall. Hennes dotter berättar att mannen som ringde gav sken av att han kände den äldre kvinnans man, som nu är avliden. Mannen beklagade sorgen och sa att han ville komma och hälsa på. Han berättade också att han skulle ta med sig sin son som sålde äkta mattor.

Men den äldre kvinnan fattade misstankar eftersom flera av uppgifterna inte stämde och kontaktade sina släktingar. De har nu sett till att kvinnan inte är ensam och att en polisanmälan gjorts.
– Jag tycker att det är fruktansvärt att man siktar in sig på att lura äldre, säger kvinnans dotter.