Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder mord efter stort bråk på boende för asylsökande

Under lördagseftermiddagen och lördagskvällen var det ett stort polispådrag vid ett boende för asylsökande i Ljusne. Enligt vittnen ska ett större slagsmål ha utbrutit under lördagen och en man ska i samband med det ha blivit så allvarligt knivskuren att han avled på väg till sjukhuset. Ytterligare tre personer skadades och har förts till sjukhus.

REPRIS: En person dödad i Ljusne – så vår livesändning i efterhand här

Larmet till polisen ska ha kommit klockan vid 15-tiden på lördagen.

– När polisen kom fram kan man konstatera att det är ett bråk som urartat, och i samband med det ska en person vara avliden och tre skadade. De skadade är förda till Hudiksvalls sjukhus, men de ska inte ha livshotande skador. Den avlidne dog på vägen till sjukhuset, säger Christer Nordström, polisens presstalesman.

Läs mer: Vittne om blodiga attacken: "De flydde för livet helt enkelt"

Enligt Christer Nordström ska de inblandade vara asylsökande som bor i området, och det ska inte finnas några indikationer på att någon utifrån ska vara inblandad i bråket.

Polis spärrade av ett stort område i Ljusne. En större polisstyrka genomsökte området innanför avspärrningarna, och polisens tekniker arbetade under lördagen med att säkra spår. Enligt uppgifter under kvällen ska mordvapnet inte ha hittats.

Läs mer: En ung man greps tidigt - ytterligare tre fördes ut av polisen

Vår reporter på plats rapporterade att boende i området har evakuerats och polis på platsen arbetade med att söka igenom bostaden.

Det fanns personer i en lägenhet som polisen försökte prata med, men eftersom de inte öppnade för polisen var det ett tag tal om att polisen skulle genomföra någon form av stormning eller inbrytning.

Läs mer: Migrationsverkets Lars Ulander: De evakuerade har flyttat in hos vänner

Polisens presstalesman bekräftade att insatsstyrkan var på plats och att poliserna var utrustade med vapen, men sa att de inte fanns någon hotbild.

Fortfarande vid 21-tiden på kvällen var flera poliser på plats.

Strax efter klockan 22 på kvällen förde polisen ut tre personer ur huset, och minst en av dem ska ha varit försedd med handklovar.

Läs mer: Uppgifter på plats – stor polisinsats med insatsstyrkan