Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tog in posten - fann narkotika i kuvert

Polisen hittade narkotika i mannens bostad och post.

När polisen kom hem till mannen erkände han att han hade rökt cannabis under helgen, men mannen hävdar att han inte var påverkad. Polisen beslagtog narkotika bestående av torkad svamp och cannabis i mannens bostad i Delsbo. Polisen hittade svamparna i ett köksskåp.

Polisen hade tagit med sig posten in till mannen och lagt den på köksbordet. I ett av kuverten som polisen bar in fanns det cannabis, kuvertet var adresserat till mannen.

Mannen hävdar att han inte beställt någon cannabis. Han tror att någon har utnyttjat hans brevlåda för beställningar av narkotika och att försändelserna ska ha hämtats innan han själv hinner hämta posten. Vid polisens besök kom en bil och vände vid brevlådan.

När det gäller svamparna så hade mannen fått de av en bekant för drygt 15 år sedan. Han visste att man kunde droga sig med svamparna, men han hade inte tänkt använda de.

Tingsrätten gör bedömningen att det är mindre sannolikt att någon skulle beställa cannabis i mannens namn och adress och inte tömma brevlådan i direkt anslutning till leveransen. Narkotikan i kuverten är av samma slag som mannen har använt sig av tidigare.

Mannen som är i 60-årsåldern har dömts till två månaders fängelse för narkotikabrott.