Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen storsatsar mot rattfylla

I dag genomför polisen extra många nykterhetskontroller.

På tio år har 1 000 personer dödats på grund av alkohol i trafiken.

I dag onsdag genomförs Trafiknykterhetens dag och Polisen storsatsar med extra många nykterhetskontroller.

- Dagen viker vi åt trafiknykterheten. Så länge ingen annan verksamhet stör kommer vi att finnas på vägarna, så de som kör berusade ska känna sig oroliga, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

I Gävleborgs län har hittills i år 204 personer polisanmälts för rattfylleribrott. De senaste tre åren har antalet anmälningar legat konstant på drygt 800 rattfylleribrott per år i länet, enligt polisens statistik.

Förutom extra många poliser och nykterhetskontroller efter vägarna kommer arrangörerna bakom dagen, MHF, Motormännens Helnykterhetsförbund, och NTF, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, att ha en manifestation på Brotorget i Bollnäs i samarbete med KRIS, Kriminellas revansch i samhället.

- Vi kommer att ställa upp 75 par skor på torget, det motsvarar de som varje år dör i alkohol- och drogrelaterade olyckor i landet, säger Mia Beijer på NTF.