Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till hot

En flicka knivhotades förra helgen, men fallet är inte löst. Polisen efterlyser vittnen till händelsen.

Fallet med den 16-åriga flicka som knivhotades av en ung man förra fredagen är ännu olöst.

- Det var ju under marknadshelgen. Folk borde ha varit i omlopp när det inträffade, säger Hudiksvallspolisens utredare Sam-Olof Palm.

Det var omkring klockan 23.50 som överfallet ägde rum. Den 16-åriga flickan promenerade på Drottninggatan, i riktning från marknadsområdet mot centrum. I höjd med Läkarhuset drogs hon in i Bergmanparken av en okänd gärningsman.

Gärningsmannen, en man i 17–18-årsåldern, hade på sig ett par löst sittande jeans och en vit luvtröja utan dragkedja. Han ska inte ha haft luvan på sig vid tillfället. Flickan har beskrivit att han är cirka 185 centimeter lång och av smal kroppsbyggnad. Han har halvlångt, blondt hår och ljus hy.

- Det känns inte bra om vi har en sådan här person ute. Den här gången gick det bra, men vem vet hur det går nästa gång? säger Sam-Olof Palm.

Personer som har gjort iakttagelser kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.