Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen om dödsolyckan på E4: "Sådana minnesbilder lever kvar under resten av livet"

Omständigheterna kring olyckan på E4 utanför Jättendal under onsdagen, där två personer dog är fortfarande oklara. Enligt uppgifter från Trafiken Sveriges Radio P4 ska en bil med punktering befunnit sig på platsen tio minuter innan olyckan.

– Det är ingenting som har kommit in till oss, säger Mikael Johansson, förundersökningsledare vid polisen i Hudiksvall.

Läs mer om olyckan: Husbil totalförstörd i frontalkrock – två personer döda

Polisen arbetar för tillfället med att undersöka den tekniska biten och prata med vittnen för att försöka hitta ett svar på vad som kan ha orsakat olyckan.

– Vi ser på den tekniska biten och sedan kollar vi på den mänskliga faktorn, om det finns någonting där som på något sätt kan ha bidragit till att det har blivit så här. Vi undersöker även vägen och olycksplatsen, för att ser om det finns någonting där som kan ha varit eller är orsaken till olyckan, säger Mikael Johansson.

Läs även: "Hela bilen la sig i småbitar och rutan rasade från lastbilen"

När polisen arbetar med en dödsolycka så finns det fler delar som måste hanteras och utredas än vid ett vanligt trafikbrott. Men det är inte bara utredningen som påverkas av dödsfall, även poliserna som arbetar med olyckan.

– Jag kan inte svara på hur de mår för jag har inte hunnit pratat med några av de inblandade, men jag vet av egen erfarenhet att det är jobbigt när det gäller större trafikolyckor. Ofta är det rörigt på platsen, många som ska samarbeta och trafik som ska ledas om för att alla ska kunna arbeta säkert. Att sedan behöva hantera större olyckor med döda blir inte vardagsrutin. Det är jobbigt, det är sådana minnesbilder som lever kvar under resten av livet, säger han.

Därför är det viktigt att de efter arbetet tillsammans pratar igenom händelsen med sin patrull. Känner av och stöttar varandra.

– Men jag tycker att vi har fungerande rutiner för hur vi tar hand om varandra och hur vi hanterar det, Mikael Johansson.