Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen kraftsamlar inför påsktrafiken

Genom ökad synlighet ska polisen höja trafiksäkerheten under påskhelgen.

Skärtorsdagen och annandag påsk är traditionellt de dagar då trafiken ökar som mest på länets vägar. För att minska risken för olyckor och skador kommer trafikpolisen att hålla sig mer synliga längs vägarna.

Polisen ökar sin övervakning i hela länet med fokus på de större vägarna där fjällturismen väntas ge en intensiv trafik.

– Vi kommer främst att vara synliga med både målade och civila bilar och motorcyklar längs de större lederna som E4 och riksväg 83 och 84, säger Ulf Carnerius, trafikpolischef.

Utöver att dämpa olycksrisken genom sin närvaro kommer polisen på vissa sträckor att utföra stickprover där fokus kommer att ligga på hastighet, nykterhet och lastsäkring.

Polisen råder bilisterna att ta det lugnt i påsktrafiken.

– Håll hastigheten och avståndet till bilen framför. Och se till att börja din resa i bra tid eller välj andra tider och vägar att åka, säger Ulf Carnerius.