Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisanmäler efter utpekande av elever: "Min son mår jättedåligt"

Förra veckan dök en företagare upp på Rosenvallskolan i Söderala efter att ett antal barn olovligen tagit sig in på hans område kvällen innan. Nu polisanmäls han av en av föräldrarna.

Företagaren kom till skolan med en hjullastare och använde en vinkelslip för att skära sönder en kniv som ett av barnen haft på sig när de lekte i skogen. Han bad barnen som varit inne på hans verkstadsområde att räcka upp handen.

Läs mer: Elever pekades ut som inkräktare: ”Han har gått över alla gränser”

Flera föräldrar har reagerat starkt på att mannen pekade ut barnen inför deras klasskamrater. En av dem är mamma till ett av de barn som tog sin in på verkstadsområdet. Hon har nu valt att göra en polisanmälan.

– Min son mår jättedåligt. I dag fick jag hämta honom på skolan och förra veckan också. Först vågade han inte berätta vad som hänt, men sen ringde han mig och grät, säger mamman.

Enligt henne ska företagaren ha varit aggressiv och hotat sonen den kvällen då barnen var inne på hans verkstadsområde. Det mamman har anmält är hotet, men hon tycker också att utpekandet på skolgården var fel och framför allt väldigt kränkande.

– Han kan inte göra så här mot barnen. Min son är ledsen och har kräkts fler gånger, säger mamman.

Även skolans rektor Carine Spansk har reagerat starkt på händelsen, men om skolan kommer att vidta några åtgärder eller anmäla företagaren är ännu inte klart.