Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis stoppade körkortslös bilförare två gånger på en timme

När polisen i Hälsingland stoppade den körkortslöse Sundsvallsbon i en bil med körförbud erkände han genast brottet. En knapp timme senare var det dags igen.

Klockan 14.25 den 30 december stoppade polisen en bil på riksväg 84 i Hudiksvalls kommun. Bilen hade körförbud och och föraren, en man i 25-årsåldern som är hemmahöradne i Sundsvall, saknade körkort. Mannen erkände genast brottet och sa också att han aldrig haft körkort och tidigare hade dömts för olovlig körning.

55 minuter senare stoppades mannen än en gång av polisen, även då i Hudiksvalls kommun. Till polisen sa mannen att han var förvånad eftersom han inte brukade bli stoppad så ofta.

Läs även: Fler åker fast för drograttfylleri i länet

Nu åtalas Sundsvallsbon för grov olovlig körning vid fyra tillfällen. Han misstänks dessutom för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Vid ett tillfälle, i februari 2016, då han stoppades på vägen upp mot Södra berget i Sundsvall sedan ett vittne slagit larm om att bilen framfördes konstigt hittade polisen också två påsar marijuana i mannens bil.