Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis och bärgare nära bli påkörda när bil skulle bärgas från E4

Det har inträffat ännu en incident där räddningspersonal på en olycksplats varit nära bli påkörda. Den här gången var det polis och bärgare som var i fara.

På söndagseftermiddagen inträffade en singelolycka på E4 norr om Söderhamn. En bil körde in i mitträcket och körde ner 18 stolpar. Personerna som färdades i bilen klarade sig undan utan skador, men bilen behövde bärgas från platsen.

Läs också: Räddningspersonal oroade "Det har varit flera incidenter"

I samband med detta höll ytterligare en olycka på att inträffa. En annan bil kom i hög fart, och körde förbi den kö som börjat bildas i det högra körfältet. Först när bilisten körde över de varningsbloss som poliserna lagt ut för att varna för olyckan uppmärksammade bilisten bilolyckan och tvärbromsade då.

Bilen stannade bara någon meter frånpolismannen och bärgaren.

Mannen som körde den bilen ska enligt uppgift ha sagt till polisen att hans bromsar inte fungerat. Men eftersom det syntes tydliga bromsspår på marken där bilen tvärnitat avfärdade polisen detta. Mannen misstänks nu för vårdslöshet i trafik, alternativt ohörsamhet för att han ej följt polismans tecken.

Läs också: Räddningspersonal hedrade trafikdödad kollega

Läs mer: Personbil nära att krocka med ambulans på olycksplats