Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis förstörde ytterdörr – ägaren får ersättning

En man utanför Färila får nära 7 000 kronor i ersättning för en dörr som bröts upp då polisen trodde att mannen låg döende.

Annons

Det var på julafton förra året som polisen fick en anmälan om att en boende i en lägenhet utanför Färila höll på att dö. Polispatrullen som kom till platsen fick inte kontakt med den boende och bestämde sig därför för att bryta upp dörren till lägenheten.

Nu har mannen begärt ersättning för den förstörda dörren. Det kan man göra enligt lagen om ersättning vid frihetsberövande och andra tvångsåtgärder om man inte har betett sig på ett sätt som har gjort det nödvändigt att använda våld mot person eller egendom. I det här fallet menar polismyndigheten att det inte har framkommit några uppgifter om att det var nödvändigt, och att mannen därför har rätt till 6 864 kronor i ersättning för dörren.