Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis fick stävja bråk på skola

Lärarna var rädda att det skulle bli bråk, då kopplades polisen in.
– Det liksom hängde i luften, säger Stenhamreskolans rektor Lena Jonasson.

En långdragen konflikt mellan en handfull elever på Stenhamreskolan och Gärdeåsskolan var på väg att kulminera på tisdagen.

– Det fanns en stor oro för att något skulle hända så lärarna ringde efter skolpolisen, säger Lena Jonasson.

Eleverna från Gärdeåsskolan hade kommit till Stenhamreskolan och stämningen utanför matsalen beskrevs som obehaglig av personer i skolpersonalen.

Medan poliserna tog ett snack med några elever som samlats utanför matsalen beordrades övriga högstadieelever till aulan. Där informerade Lena Jonasson eleverna om de värdegrunder som gäller i skolan och tog upp ämnen som diskriminering. Hon vädjade också till eleverna att ta det lugnt och fundera på vilken arbetsmiljö de vill ha på skolan.

Polisen valde att avvisa två elever från skolan. Det för att säkerställa allas trygghet, både de elever som fick gå hem och de som var kvar på skolan, det skriver Lena Jonasson i ett brev som hon under torsdagen skickade ut till föräldrar som har barn på skolan.