Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polen planerar påvemusikal

Musikalen "Jesus Christ superstar" finns redan, och snart är det dags för... "Johannes Paulus superstar"? Den tidigare påven Johannes Paulus II:s liv ska nämligen bli musikal.

Det är den polske manusförfattaren Michal Kaczmarczyk som tillsammans med musikern Filip Siejka har skrivit "Karol" om sin landsman, som var påve mellan 1978 fram till sin död 2005.

– Vi försöker skapa någonting riktigt stort. Vi tänker berätta om hela hans liv, från barndomen till slutet, säger Kaczmarczyk som liksom många andra polacker fortfarande beundrar Johannes Paulus, som helgonförklarades för två år sedan.

"Karol", som fått sin titel efter Johannes Paulus födelsenamn Karol Jósef Wojtyla, får premiär på arenan Tauron i Krakow i februari 2017. 15 skådespelare spelar de främsta rollerna och sammanlagt utgör ensemblen ett hundratal personer, inklusive den polska popdivan Edyta Geppert. Påven gestaltas av skådespelaren och tv-stjärnan Jacek Kawalec. (TT-AFP)