Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke knivhöggs i ryggen

En 22-årig man har åtalats för att tillsammans med flera andra personer ha misshandlat en tonårspojke. Polisen har inte lyckats utreda vilka 22-åringens medgärningsmän är.

Misshandeln inträffade i mitten av maj förra året vid Alfta kyrka. Enligt tonårspojken hade han blivit uppmanad att komma till kyrkan vid klockan 23 den aktuella kvällen, efter att han och 22-åringen hade bråkat över telefon. När han kom fram möttes han av tre män som tillsammans ska ha tagit struptag om pojkens hals, slagit och sparkat mot hans kropp, hållit en kniv mot hans hals och gett honom ett knivhugg i ryggen.

Nu åtalar kammaråklagare Joakim Johansson 22-åringen för grov misshandel. Åklagaren anser att gärningsmännen har visat särskild hänsynslöshet genom att använda kniv och vara flera som misshandlar en ensam person.

Fallet kommer att tas upp i Hudiksvalls tingsrätt. Då ska två personer som var med vid misshandelstillfället vittna.

Vilka de andra gärningsmännen var har inte blivit klargjort under polisutredningen. 22-åringen har i förhör förnekat brott. Enligt honom träffade han tonårspojken vid kyrkan och pressade honom mot en björk för att pojken skulle lugna ned sig, men det var allt som hände.