Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poängkungen har tagit semester

Trotjänaren Niklas Näslund är firad poängkung i Alfta hockey under vinterhalvåren. På somrarna vilar han ut hos svärmor i Edstuga.

Redan som 14-åring gjorde han debut i Alftas a-lag och sen dess har han varit klubben trogen, med undantag av ett år i Söderhamn/Ljusne.

Niklas Näslund utsågs till den gångna säsongens mest värdefulla spelare när han tilldelades ÖSA-pokalen. Efter en lång säsong har han och övriga Alftaspelare äntligen fått sommarlov.

– Vi har kört två gemensamma och tre individuella pass i veckan fram till slutet av juni men nu är det vila, lagom till semestern från jobbet.

Till vardags är Niklas produktionschef på Alfta Kvalitetslego men nu väntar en hel månads ledighet – ingen hockey och inget jobb överhuvudtaget.

 

 

– Hos svärmor i Edstuga. Hon bor fint där nere vid Voxsjön. Det är mitt smultronställe. Sen så blir det förhoppningsvis en husbilsresa till Halmstad också. Antingen det eller så åker vi utomlands.

När han säger ”vi” menar han sig själv och sambon Sussie. De bor tillsammans på Ren i Bollnäs, i den hårdskjutande bandyspelaren Vesa Voukilas gamla hus.

– Vi köpte det av Vesa när han lämnade Bollnäs GIF och flyttade till Haparanda.

Husets tomt är på hela 1300 kvadratmeter så det finns en del sommarsysslor att sköta.

 

 

– Inte gröna alls. Det är Sussie som får sköta det mesta i trädgården, men det händer att jag klipper gräset ibland.

Efter en stark öppning på föregående säsong dalade Alfta genom tabellen och landade till slut på en 8:e plats.

Om alla pusselbitar faller på plats till kommande vinter så tror Niklas att laget kan vara med och slåss i toppen hela vägen.

Jag hoppas att det gamla gardet med bland andra Martin Ungh och Daniel Arvidsson håller i åtminstone en säsong till. Får vi dessutom ett par nyförvärv så kan det bli riktigt spännande.