Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plyfa går ännu med vinst

Plyfa Plywood AB tyngs av eurokrisen men går ändå med vinst.

2010 blev reultatet 2 miljoner kr plus.

Första halvåret 2011 visar 3 miljoner kronor i överskott. Tredje kvartalet är också ekonomiskt i hamn.

Trots en dramatisk minskning i kundernas orderavrop och minskade utleveranser kan röda siffror undvikas även hela 2011.

Tre vinstår i följd ger ett lugnare utgångsläge när krisen för exportindustrin nu fördjupas och beställningarna droppar.

Den starka svenska kronan och den fallande euron har länge grumlat glädjen över stadigt stigande produktionsvolymer. Fanértillverkaren skickar 80 procent av sina produkter till utrikes belägna trägolvsproducenter, som alla betalar med den europeiska valutan.

Januari till och med juni i år nåddes en sammanlagd leveransvolym på 19 740 kubikmeter på Plyfafabriken. Ökning 20 procent. Samtidigt pressades försäljningsintäkterna ner av den sjunkande eurokursen. I ett normalare penningläge hade Plyfas vinst kunnat tredubblas.

– Vi hamnade i en kniptångssituation. Vi slog det ena produktionsrekordet efter det andra men resultatet drogs ned av faktorer vi inte kunde påverka själva, beskriver Plyfas vd.