Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plus för miljö- och räddning

Norrhälsinge miljö- och räddningsnämnd har haft ett bra ekonomiskt år 2013. Båda verksamhetsområdena redovisar överskott.

För räddningstjänstens del är överskottet 200 000 kronor, och för miljökontoret blev det 373 000 kronor plus. Räddningstjänsten har dragit in med pengar än beräknat på utförda tjänster, samtidigt som utbildningsnivån inom deltidsstyrkorna har kostat mindre.

Miljökontorets resultat påverkas av en långtidssjukskrivning och högre intäkter än budgeterat för miljöskydd. Ett IT-projekt har skjutits på framtiden, och därmed kostnaden.

Under fjolåret har räddningstjänsten gjort utryckningar till 536 nödlägen och det har varit 38 sjukvårdslarm. Juli var, enligt räddningstjänstens årsredovisning, en svår månad med 17 trafikolyckor, 19 markbränder och 7 bränder i byggnader.