Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pluggar extra på lovet

På Östra skolan erbjuds elever att plugga i kapp under sportlovet.

Intresset att vara med på lovskolan är stort. Första dagen var tjugotal elever plats i klassrummet. Två elevassistenter är med och hjälper till.

Niondeklassaren Nalli Abdalrazzak har kommit hit för att bland annat komma ikapp med matten. Att kliva upp tidigt ett par dagar på sportlovet ser han inte som något problem.

– Jag säger åt mig själv på morgonen att om jag inte pluggar i kapp nu, så blir det ännu jobbigare sen när skolan börjar igen nästa vecka, säger Nalli Abdalrazzak.

Östra skolan hade lovskola även under höstlovet.

– Lovskolan fick ett enormt genomslag, det fanns ett överraskande stort intresse bland eleverna, berättar rektorn Sten Bodin.

Lovskolan fungerar som drop in under tre förmiddagar. Eleverna får själv välja vad de vill arbeta med.

– En del vill repetera något kapitel, andra vill ta igen missade prov och en del vill ta chansen att bara sitta och nöta ett ämne under ett par timmar, säger Sten Bodin.

Anna-Karin Mohlin är en av elevassistenterna som hjälper till i klassrummet den här dagen.

– Här kan vi ge eleverna mer stöd än vad de kanske får under en vanlig lektion. Många av eleverna är självgående här också, säger hon.

Nalli Abdalrazzak hoppas att han ska hinna klart ett kapitel i matteboken under förmiddagen.

– Det är kul med matte när man väl förstår, säger han.