Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Playstation 4 behåller fysisk media

/

En högt uppsatt Sony-chef hävdar att det dröjer mer än ett decennium innan fysisk spelmedia helt kan ge vika för nedladdning eller rena onlinespel.

Annons
En högt uppsatt Sony-chef hävdar att det dröjer mer än ett decennium innan fysisk spelmedia helt kan ge vika för nedladdning eller rena onlinespel.

Även om försäljningen av högupplöst film äntligen verkar ha lossnat lite anser många att "framtidsformatet" bluray redan är passé. Nu när hårddiskutrymme och flashminne är extremt billigt och bredbanden blir allt kvickare bör behovet av fysisk media bli allt mindre. Om skivorna till sist försvinner bör det förhoppningsvis innebär billigare priser på filmer och spel.

Men om någon trodde att det här kunde ske på några års sikt får nog tänka om. Enligt Kaz Hirai som är vd på Sony Computer Entertainment kommer det dröja minst 10 år innan online ersätter fysisk media när det gäller stationära spelkonsoler. Detta trots att Sony var först ut med en spelplattform där online var enda alternativet för att få tag på ny media - PSPgo.

- Vi gör affärer i delar av världen där den digitala infrastrukturen inte är så robust som man skulle önska. När det gäller produkter med den här spridningen kommer det alltid finnas efterfrågan på fysisk media. Det är en rätt extrem åsikt om man tror att allt kommer att laddas ner inom 2, 3 eller till och med 10 från nu, säger Kaz Hirai.


/Andreas LiebertPrylportalen.se

Mer läsning

Annons