Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Play får andra chans i "Made in Sweden"

/

På torsdag börjar andra säsongen av "Made in Sweden". Än en gång får trion i "Idol-juryn" möjlighet att visa upp sina artister på bästa sändningstid. Nu är det tjejerna i Play som ska återlanseras.

- För oss är det en jättebra marknadsföring av gruppen, säger Laila Bagge.

Annons

Janet Leon (tidigare medlem i Play) och Kim Fransson fick chansen förra året; att etablera en solokarriär i tv med hjälp av Laila Bagge, Anders Bagge och Andreas Carlsson. De båda hamnade högt upp på singellistorna och släppte var sitt album.

är det gruppen Play som ska få en ny chans att slå igenom. För nio år sedan upptäcktes de av Laila Bagge, fick skivkontrakt av Sonys Tommy Mottola och turnerade med bland andra Destiny's Child. Låtarna spelades på kanaler som Nickelodeon och i Disneyfilmen "Lejonkungen". Osämja splittrade de fyra tjejerna 2004, men nu har två originalmedlemmar återförenats och i "Made in Sweden" letar de efter en tredje tjej att sjunga med.
- Jag är väldigt tacksam över att vi är med, för då får folk verkligen lära känna oss, vår musik och vår historia, säger Anais Lameche, en av gruppens medlemmar.
Om genomslaget blir som under förra säsongen av programmet kan hon åtminstone räkna med framgångar på svenska singellistan och en tittarskara på drygt 640 000 per avsnitt.
- För att man ska vilja köpa musik så måste man lära känna personen bakom, och det här är ett ypperligt tillfälle att göra det. Man blir ju kär i personer, och då tycker man också att deras musik är bra, säger Laila Bagge.


- Det är ett jävla slit. Det är inte någon betalning för att vi gör "Idol", utan det är någonting som vi själva dragit ihop. Vi får fixa våra sponsorer själva, så det är ett större jobb än somliga tror, säger Laila Bagge.
Niklas Westberg, exekutiv producent "för Made in Sweden" kan förstå om programmet kan uppfattas som marknadsföring, men menar att det finns tecken på att de inblandade gynnar olika ändamål överallt.
- Det här är ju en realityserie där vi försöker skildra verkligheten. Vårt primära mål är helt klart att skapa ett bra underhållningsprogram. Det här är tre intressanta människor som gör bra grejer som vi tycker är intressant att följa. Det är det vi utgår ifrån.

Mer läsning

Annons