Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plattan i mattan för Patrik Flodin

Patrik Flodin har fått rejäl vittring på seger i Japan.

Efter två dagars styrning i det japanska VM-rallyt har han lämnat allt och alla bakom sig i resultatlistan.

– Det känns hur bra som helst och nu kör vi för att håva in 25 nya poäng, sa Patrik i mobil från Japan.

Det började hyfsat med torsdagskvällens shakedown i Sapporo.

Patrik kunde parkera bilen som tvåa bakom hemmaåkaren Toshi Arai som var 1,2 sekunder före.

Under fredagens första sträcka visade japanen att han trivdes på hemmaplan när han vann dagens första sträcka och var i det läget drygt tolv sekunder före Patrik på andra plats.

Men på SS 4 kraschade Arai, både han och kartläsaren klarade sig oskadda men bilen förvandlades till skrot och tävlingen var slut för deras del.

I det läget visade Patrik klass.

Han rattade hem specialsträcka efter specialsträcka och Hayden Paddon från Nya Zeeland som ligger tvåa är drygt två minuter efter Patrik inför lördagens avslutande åtta sträckor.

– Det är svårkört här eftersom det av någon underlig anledning är halt. Men jag hade bara problem under dagens första sträcka, sedan var det plattan i mattan hela tiden, sa Patrik.

– Händer inget med bilen ska jag inte kunna tappa detta. Problemet är att det inte går att köra taktiskt. Bilen är inställd för att köras på max. Släpper jag på farten beter den sig annorlunda och det är då misstagen kan komma. Nu får jag köra fort men samtidigt inte tänja på gränserna och riskera något, sa Patrik.