Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt fall för Ljusdal dam mot Kilafors

Det var ett segt Ljusdal som i lördags tog emot Kilafors hemma på Älvvallen. Matchen var länge deras, men damerna slutade springa.

Ljusdal öppnade starkt, mycket starkare än Kilafors som bara kunde beskåda ljusdals bolldominans. Hemmalaget såg riktigt taggat ut. Målchanserna östes över Frida Pickles och Evelina Hansen på topp. Men en chans är långt ifrån ett mål och det var där Ljusdal gick bet i lördagens match, ingen lyckades göra mål. Chans på chans brändes.

Det skulle dröja ända till första halvleks näst sista minut innan Ljusdal försattes i ledning av Frida Pickles. Ett mål innan paus, en siffra som kunde ha varit betydligt högre.

Efter paus hade Ljusdal till en början fortsatt övertag, men Kilafors hämtade sig mer och mer, speciellt Emma Edling på toppen. Det var också hon som gjorde kvitteringsmålet, tio minuter in i andra. Hela Kilafors vaknar och börjar äga allt mer boll, samtidigt som ljusdals toppar ser ut att fullständigt tappa orken.

Det gick bara några minuter, sen blev Edling målskytt igen då hon på hörna klackade in målet som skulle sänka Ljusdal. Innan matchens slut skulle också vassaste spelaren på plan, Emma Edling, bli tremålsskytt.

I sista minuten lyckas också Ljusdal missa öppet mål från två meters avstånd, något som kan understryka saknaden av en målgörare. Det kan bli väldigt svårt att fylla det tomrum Sofia Pickles lämnat efter sig.