Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plankorsningar byggs om

Vägverket bygger om flera plankorsningar i Hälsingland för att göra överfarterna säkrare för den tunga trafiken. En av dem är plankorsningen vid Radhusgatan i Iggesund.

Banverket lägger ned 39 miljoner kronor på att göra 150 så kallade plankorsningar säkrare för den tunga trafiken, som exempelvis maskintrailers och andra långa fordon som nu löper risk att fastna i korsningarna. Flera av dessa korsningar finns i Hälsingland.

- Plankorsningarna ska efter detta arbete bli rundare när det gäller passagen av spåren, säger Christer Friman, Banverkets projektledare.

Arbetet innebär att vissa plankorsningar kan komma att stängas av för biltrafik under vissa tider under dagen och omdirigering av trafiken under en begränsat tid kan bli nödvändig. Arbetena, som ska pågå fram till våren 2010 ska inte innebära några störningar för järnvägstrafiken.