Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerar inför "happening"

Tredjeårseleverna på Slottegymnasiets ekonomiprogram är i full gång att planera detta års "happening" som sker tillsammans med fem företagare i Ljusdal.
– Det kommer bli en tipsrunda och tävlingar i butikerna, berättar eleven Linnea Berg.

Sedan i höstas har eleverna på ekonomiprogrammets årskurs tre läst en kurs i marknadsföring. De hade uttryckt en vilja att jobba praktiskt, och så blev det. Lika som förra året samarbetar eleverna med företagare i Ljusdal för att marknadsföra dem på ett roligt och lite annorlunda sätt.

– Det har gått bra hittills, och det är alltid roligare att göra någonting praktiskt, än att sitta och läsa i böcker och göra prov, säger Linnea Berg.

Eleverna satte i gång med kursen och arbetet med detta "happening" redan i höstas.

– Vi har gjort mycket förarbete, och det är vi elever som ska göra själva jobbet. Men vi bollar hela tiden med företaget, för det är de som ska bekosta allt, och det är ju deras företag, berättar Linnea Berg.

Eleverna är uppdelade i fyra grupper, där varje grupp har ansvar för ett företag, eller två i ett fall. Resebyrån och Hälsoboden har slagits ihop till detta. De övriga företagen är PO:s radio och tv, Ericssons bokhandel och Christina & co.

De ska tillsammans sätta ihop en dag, en "happening" i Ljusdal, med tipsrunda och enskilda tävlingar i varje butik – med priser från butikerna.

På måndagen träffades elever, ansvariga läraren Birgit Larsson Löfgren och de företag som hade möjlighet att komma.

Det bollades idéer om hur priserna ska delas ut, hur restaurang- och livsmedelsprogrammet ska involveras och hur tävlingarna skulle kunna se ut.

– Vi ska klä på skyltdockor olika outfits, och så får man gissa vilken som är dyrast, säger Lina Ahlin, som tillsammans med bland andra Linnea Berg ska jobba tillsammans med Nina Hellspong, som driver klädesbutiken Christina & co.

Hon var med även förra året, och tycker att det är roligt att arbeta tillsammans med eleverna.

– Och så gäller det ju för mig att locka in fler ur deras målgrupp, så det är en "win win".

Dagen då allt händer blir den 29 mars och eleverna kommer att finnas i butikerna under tiden butiken har öppet.

– Ljusdal i centrum har ett mål att få centrum levande, jag ser det här som en del i det. Gymnasieskolan är extremt viktig för att orten ska leva vidare, säger Birgitta Larsson Löfgren, som är lärare i ekonomiska ämnen.