Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pjäs gjord på intervjuer med länsinvånare spelades i Färila: "Fanns stor framtidstro"

Folkteaterns nya föreställning Framtiden i mig spelas på många ställen i länet under våren. Denna vecka fanns det möjlighet att se pjäsen i Färila.

Under onsdagskvällen fick Färila celebert besök av Folkteatern, som turnerar med pjäsen Framtiden i mig. Det är en föreställning som bygger på ingående intervjuer med 50 invånare från Gävleborgs alla kommuner.

Läs också: Folkteaterns nya pjäs handlar om levande människor i länet

Berättelserna har satts ihop till en pjäs av Folkteaterns konstnärlige ledare Erik Uddenberg och spelas nu under våren på många orter runt om i länet.

Dan-Axel Hällström är pjäsens producent och tycker just anknytningen till länsinvånarna gör pjäsen särskilt spännande.

– Vad som överraskade oss var att det fanns en så stor stolthet och framtidstro. Så det här är ett jätteroligt projekt.

Läs också: Så var premiären av Framtiden i mig i Ljusne: Vardagsliv och lite magi

Hittills har teatergruppen besökt bland andra Voxnabruk, Bollnäs, Gävle, Bergvik och Hassela. En bit in i maj kommer även Ramsjö att få ett besök.

Dan-Axel Hällström kommer själv från Norrsundet norr om Gävle från början. Där har man under åren lagt ner både fabrik och sågverk, vilket kan kännas nedslående för bygdens invånare.

Samtidigt ser han nu en trend mot att vilja flytta tillbaka till landsbygden igen och tycker det är roligt att sätta upp pjäsen i den här typen av samhällen.

– På alla de här ställena så finns det livaktiga föreningar som vill att orten ska leva vidare. Det gör mig lite glad.

Här kan du se trailern för föreställningen "Framtiden i mig".