Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pirrigt på första skoldagen

Ede skola har i år fått tillökning. 25-årsjubileum och bakelser mötte de nya eleverna från Västanäng och Friggesundsskolan i årskurs 7-9.

I köket på Ede skola är det full rulle. Utanför matsalen ringlar kön sig lång. Kökspersonalen är dagen till ära klädda i blåvit-randiga förkläden och serverar både tacos och bakelser till skolans elever.

- Det är ett sätt att fira skolkökets 25-årsjubileum och såklart också för att hälsa barnen välkomna, berättar Ingrid Jonsson som är köksföreståndare.

Kanske finns det några elever som Ingrid Jonsson hoppas ska känna sig extra välkomna. Sedan högstadiet på både Västanäng skola och Friggesundsskolan stängt får eleverna från årskurs 7-9 gå på Ede skola istället. En av dem är Gisela Lindqvist som tidigare gått på Västanäng och nu börjar sjuan.

- Det är första dagen i dag, så det är lite spännande och lite nervöst också, säger hon.

Än så länge verkar inte högstadiet vara så häktiskt. Gisela Lindqvist berättar att de hittills mest pratat i klassen, gått igenom schemat och fått annan info. Men i morgon börjar lektionerna.

- Det blir nog lite svårare med lektioner och läxor och sådant, men det ska bli kul att ha kemi. Det har vi inte haft så mycket innan.