Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pioneer tillbaka med mikrosystem

/

IFA: Med avvecklad tv-tillverkning kan Pioneer fokusera på andra produktområden.

Annons
IFA: Med avvecklad tv-tillverkning kan Pioneer fokusera på andra produktområden. Förutom receivers, bluray och bilstereo lägger nu den japanske tillverkaren återigen mikrosystem till produktstocken.

Eftersom många konsumenter förknippar varumärket Pioneer med välljud vore det märkligt om inte företaget försökte kapitalisera på konsumenter som söker mindre system för bokhyllan. De har sålt sådana system tidigare men sedan kom plasmorna och stal det mesta av produktfokus.

Nu när är plasmadivisionen avyttrad till Panasonic och Pioneer kan koncentrera sig på ljudprodukterna igen kommer mikrosystemen tillbaka. X-HM50 heter en kommande produkt som innehåller cd-spelare, fm-radio och Ipod/Iphone-docka. Dessutom har den en usb-ingång och en analog aux-ingång för att spela musik från externa enheter. Men ren och avskalad alu-front och solida rattar och knappar känns systemet exklusivt.

Enligt Pioneer skall X-HM50 särskilja sig från konkurrenterna med påkostade ljudkomponenter och de välgjorda 2-vägs basreflexhögtalarna med ett 5-tumselement och en soft-dome diskant. De som vill addera lite extra tryck kan ansluta en aktiv sub till lågnivåutgången på baksidan.

Under november får vi se X-HM50 i butik och priset kommer landa på 3800 kronor eller någonstans i det häradet./Andreas Liebert

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons