Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinsamt – moderater

Vilken politik bedriver egentligen Moderaterna i Ljusdal? Trots en välbetald – på skattebetalarnas bekostnad – oppositionsrådspost vimsar man omkring i den politiska röran och röstar lite hur som helst i styrelser och nämnder.

Annons

Fyra "tunga" moderater har (13/3) berättat hur bedrövligt det är att Slottegymnasiet lägger ner fordonsprogrammet.

I sedvanlig – från M-sidan – opportunistisk anda vill man framstå som det enda parti i Ljusdal som är företagarvänligt. Nu råkar det vara så, att två av de fyra i insändaren den 13/3 deltog i narn- och utbildningsnämndens sammanträde den 3/2 2009 då beslutet att lägga ned fordonsprogrammet togs. (Bun-protokoll finns i kommunbiblioteket.) Och hur röstade de två Moderaterna? Jo, JA, JA till nedläggning.

På bun-sammanträdet den 10/3 gjorde man ett patetiskt försök att rätta till sitt misstag (?) från den 3/2. Man skryter i insändaren den 13/3 om att man "pratat med lärare, elever och företag". Men, varför pratade man inte med dessa människor före beslutet i bun den 3/2?

Vilken politik bedriver egentligen Moderaterna i Ljusdal? Trots en välbetald – på skattebetalarnas bekostnad – oppositionsrådspost vimsar man omkring i den politiska röran och röstar lite hur som helst i styrelser och nämnder. Det är inte utan att man kommer att tänka på C-H Hermanssons uttalande om "j-la ordning i ett parti".

Tyvärr så är sanningen att moderatklicken med supportrar inte går i täten för en kraftfull oppositionspolitik. Den har man överlåtit till några spridda och isolerade politikeröar i fullmäktige nu när Centerpartiet sålt sin politiska själ till sossarna.

P.S. Är det riktigt att det utbetalas 27,7 miljoner i interkommunal ersättning? D.S.

Aldrig mer moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel