Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinsamt – moderater

Vilken politik bedriver egentligen Moderaterna i Ljusdal? Trots en välbetald – på skattebetalarnas bekostnad – oppositionsrådspost vimsar man omkring i den politiska röran och röstar lite hur som helst i styrelser och nämnder.

Fyra "tunga" moderater har (13/3) berättat hur bedrövligt det är att Slottegymnasiet lägger ner fordonsprogrammet.

I sedvanlig – från M-sidan – opportunistisk anda vill man framstå som det enda parti i Ljusdal som är företagarvänligt. Nu råkar det vara så, att två av de fyra i insändaren den 13/3 deltog i narn- och utbildningsnämndens sammanträde den 3/2 2009 då beslutet att lägga ned fordonsprogrammet togs. (Bun-protokoll finns i kommunbiblioteket.) Och hur röstade de två Moderaterna? Jo, JA, JA till nedläggning.

På bun-sammanträdet den 10/3 gjorde man ett patetiskt försök att rätta till sitt misstag (?) från den 3/2. Man skryter i insändaren den 13/3 om att man "pratat med lärare, elever och företag". Men, varför pratade man inte med dessa människor före beslutet i bun den 3/2?

Vilken politik bedriver egentligen Moderaterna i Ljusdal? Trots en välbetald – på skattebetalarnas bekostnad – oppositionsrådspost vimsar man omkring i den politiska röran och röstar lite hur som helst i styrelser och nämnder. Det är inte utan att man kommer att tänka på C-H Hermanssons uttalande om "j-la ordning i ett parti".

Tyvärr så är sanningen att moderatklicken med supportrar inte går i täten för en kraftfull oppositionspolitik. Den har man överlåtit till några spridda och isolerade politikeröar i fullmäktige nu när Centerpartiet sålt sin politiska själ till sossarna.

P.S. Är det riktigt att det utbetalas 27,7 miljoner i interkommunal ersättning? D.S.

Aldrig mer moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel